<p>Het Huis van Waalre.</p>

Het Huis van Waalre.

(Foto: )

Op weg naar een bestuurlijk gezond Waalre

Waalre - Gemeenteraadsleden en waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer van Waalre zijn maandag 31 mei bij elkaar gekomen om te spreken over de brief die burgemeester Boelhouwer op 3 mei naar de Commissaris van de Koning stuurde. Raadsleden vertelden wat de brief met hen had gedaan en gaven aan dat de inhoud hen soms persoonlijk had geraakt.

Burgemeester Boelhouwer benadrukte dat het niet zijn bedoeling was om met zijn analyse raadsleden persoonlijk te raken. Het spijt hem dat dat wel gebeurd is: “Het was beter geweest om eerst mijn observaties expliciet met alle raadsleden te bespreken. Excuses dat dit niet is gebeurd.”

Burgemeester Boelhouwer gaf duidelijk aan dat hem eerst achteraf is gebleken dat de inhoud van zijn brief en zijn bedoelingen daarmee door de raad en individuele raadsleden anders zijn beleefd.

De raadsleden stelden de verduidelijking en uitleg van de waarnemend burgemeester, over zijn beweegredenen om de brief in deze vorm en op dat tijdstip aan de Commissaris van de Koning te versturen, op prijs. Ook zij benadrukken te willen blijven werken aan het verbeteren van de bestuurscultuur en daarbij de waarnemend burgemeester graag een verbindende rol te gunnen. De raadsleden en de burgemeester spraken wederzijds het vertrouwen in elkaar uit om met elkaar stappen te zetten naar een gezonde bestuurlijke omgeving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden