<p>Henk en Eelco Kooiker met fluitiste Evelien Wolting met wie zij eerder samen musiceerden.&nbsp;</p>

Henk en Eelco Kooiker met fluitiste Evelien Wolting met wie zij eerder samen musiceerden. 

(Foto: familie Kooiker)

Concerten in AD-kerk

Waalre - De geplande AD-concerten zijn helaas door de coronamaatregelen niet door kunnen gaan. Maar er is goed nieuws: er is een concert op video opgenomen die binnenkort beschikbaar komt en voor juni en juli staan er twee concerten gepland die met beperkt publiek, door kunnen gaan.

Vrijdag 11 juni verzorgen de eigen AD-organisten Henk Kooiker en Eelco Kooiker een concert. Er wordt onder andere muziek gespeeld van de Nederlandse componisten Jan Pieterszoon Sweelinck en Samuel de Lange.

Dit jaar is het 400 jaar geleden dan Sweelinck overleed, die dus ook als rode draad fungeert in dit programma. Sweelinck’s reputatie in Amsterdam was zeer groot en tal van (Duitse) musici kwamen bij hem studeren. Hiermee drukte Sweelinck zijn stempel op de ontwikkeling van de orgelmuziek.

Vrijdag 2 juli

In dit concert met csakans en gitaar worden werken van onder andere Diabelli en Mozart gespeeld. De csakan is een wandelstokblokfluit uit de biedermeiertijd (1815-1848).

Aanmelden

Beide concerten beginnen om 20.00 uur. De toegang is gratis maar een vriijwillige bijdrage is welkom. De concerten zijn in de AD-kerk aan de Koningin Julianalaan in Waalre. Aanmelden is verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar:

adconcerten@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden