<p>BS De Drijfveer doet mee aan de actie om een verkeersplein bij de school te winnen.&nbsp;</p>

BS De Drijfveer doet mee aan de actie om een verkeersplein bij de school te winnen. 

(Foto: ANWB)

BS de Drijfveer wil graag een ANWB Verkeersplein

Waalre - Basisschool de Drijfveer is een van de genomineerde scholen voor een ANWB Verkeersplein. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. En iedereen kan meehelpen.

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun zoon of dochter straks met een gerust hart op pad. ”

Een winnaar per provincie

Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de grootte van de school. Op basis van het aantal stemmen en de motivering op het aanmeldformulier, bepaalt de Adviescommissie uiteindelijk wie er wint.

Uitslag 21 juni

De winnaars worden op 21 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 5 juli en 10 september wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Stem vóór 10 juni

Gun je basisschool de Drijfveer een ANWB Verkeersplein? Stem dan tussen 21 mei en 10 juni via:

www.anwb.nl/verkeerspleinen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden