<p>Ash heeft wat extra aandacht en attentie nodig omdat hij FIV heeft.</p>

Ash heeft wat extra aandacht en attentie nodig omdat hij FIV heeft.

(Foto: Dierenbescherming)

Hoogsensitieve Ash zoekt een thuis voor altijd

Regio - Kater Ash is 2 jaar en is hoogsensitief. Als het hem te snel gaat of te veel word, dan geeft hij dat netjes aan. Niet met een uithaal met scherpe nagels, maar door even te mopperen. Een ‘laat me maar even met rust alsjeblieft’ in poezentaal. Een keurige kater, heel bijzonder voor een ex-zwerfkat.

Er is wel 1 ding wat de nieuwe baas moet weten. Ash heeft FIV. Dit is bij katten wat HIV is bij mensen, dus het kattenaidsvirus. Ash heeft geen enkele gezondheidsklacht en kan ook gewoon oud worden met deze diagnose. Wel is zijn weerstand wat minder en moet zijn baasje extra alert zijn wanneer Ash niet helemaal fit is. Om de gezondheid zo optimaal mogelijk te houden kan hij alleen bij iemand gaan wonen waar geen andere katten wonen/op bezoek kunnen komen. Een afgesloten tuin of dakterras waar Ash lekker van de buitenlucht kan genieten is heel wenselijk.

Vind je het geen probleem dat Ash wat meer in de gaten gehouden moet worden gezien zijn gezondheid? Bezoek dan snel onze website voor meer informatie over Ash;

www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-de-doornakker/dierenopvang/asieldieren/katten/dier/163211

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden