Foto:

Gezinnen nu ook welkom bij Inloophuis De Eik

Eindhoven - Kanker zet iedereens leven op zijn kop en als een van de ouders kanker krijgt kan dit heel ingrijpend zijn voor het gezin. Het ziek-zijn en de emoties die erbij horen, hebben effect op partner en kinderen.

De Eik is een ontmoetingshuis voor mensen die leven met en na kanker. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen elkaar ontmoeten en worden begeleid door vrijwilligers. Thérèse van den Biggelaar, coördinator van De Eik, vertelt: “Wij bieden voor kinderen en ouders warme ontmoetingen waarbij ervaringen, informatie en emoties gedeeld kunnen worden. Het hoeft niet altijd over kanker te gaan.”

De Eik werkt samen met 2 coaches van Kasam en vrijwilligers van De Eik. Kasam is er voor kinderen en ouders die te maken hebben met kanker in het gezin. “We hebben samen een mooi lotgenotenprogramma opgesteld waarbij kinderen en ouders leren omgaan met kanker”, vertelt Laura van Nispen, Kasam-coach en ervaringsdeskundige.

Start 17 mei

Het programma start op 17 mei met een informatieavond voor de ouders/opvoeders. Daarna zijn er 7 woensdagmiddagen voor de kinderen en een afsluitende bijeenkomst voor de ouders.

Kijk voor het programma en aanmelding op:

www.agenda.inloophuis-de-eik.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden