<p>Ontmoeting, zorg en educatie zijn de kernwoorden in het totaalconcept voor Het Klooster</p>

Ontmoeting, zorg en educatie zijn de kernwoorden in het totaalconcept voor Het Klooster

(Foto:)

Ontmoeting, zorg en educatie in Het Klooster

Waalre  - De eigenaren van Het Klooster hebben hun plannen bekendgemaakt in een totaalconcept. Paul van Vlerken, één van de eigenaren: “Het was zeker niet gemakkelijk en tóch zijn we erin geslaagd om vol te houden en te blijven gaan voor het totaalconcept! We hebben samen goede afspraken gemaakt en iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Voor de toekomst bieden we samen een mooie plek, middenin de samenleving voor ontmoeting, zorg en educatie.”

Het Klooster gaat onderdak geven aan 21 zorgbehoevenden met een (intensieve) zorgvraag. Het gemeenschapshuis gaat de verenigingen faciliteren in een plaats waar zij hun activiteiten kunnen uitvoeren Zo ontstaat er voor iedereen een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, zorg kunt ontvangen en educatie kunt volgen. De twee exploitanten willen de lokale gemeenschap binden aan het Klooster en ook ruimte bieden aan ondernemers om evenementen en congressen te organiseren.

Na de oplevering van de zorgappartementen, naar verwachting in september 2022 gaat het contract in dat de eigenaren hebben ondertekend voor de exploitatie van Het Klooster. Ondertussen wordt al volop gewerkt aan het concept, want het afgelopen jaar is vanuit de Senioren vereniging Waalre een burgerinitiatief gestart met steun van Waalre in Dialoog en een aantal Waalrese Verenigingen om tijdens de overbruggingsperiode al op een goede manier gebruik te kunnen maken van Het Klooster. Twan Wijnen is bereid gevonden om de exploitatie in goede banen te leiden.

Aangezien de gemeente dit initiatief zeer waardeert en uitziet naar het totaalconcept voor haar inwoners is reeds een eenmalige financiële bijdrage gereserveerd. De gemeenteraad neemt hierover nog een besluit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden