Brian Provoost: ' In mijn muziek kan ik mijn emoties kwijt.'
Brian Provoost: ' In mijn muziek kan ik mijn emoties kwijt.' (Foto: )

Voost houdt de flow er goed in

Waalre - Hij mag zich een van de meest veelbelovende muzikale talenten van ons land noemen, toch is Brian Provoost (artiestennaam Voost) uit Waalre bij het grote publiek relatief onbekend. Daar gaat als het aan Voost ligt verandering in komen. “Een wereldhit, dat zou mooi zijn.”

Door Rob Weekers

Aan ambitie geen gebrek. De jonge Waalrenaar (22) is in de wereld van de housemuziek een naam om rekening mee te houden. Voost richt zich op de zogeheten de stijlen EDM (Electronic Dance Music), ‘Deep House’ en met name op ‘UK house’, waar het gebruik van piano en vocalen elementen zijn die mede de stijl bepalen. In Engeland is Voost dan ook bepaald geen onbekende muzikant, en op de digitale platforms zijn de cijfers -zo’n 35 miljoen streams op Spotify- ronduit indrukwekkend. “Van die aantallen sta ik zelf ook wel te kijken”, zegt hij bescheiden.

Focus

Brian Provoost is geboren in Veldhoven, maar getogen in Waalre. Afgelopen jaar rondde hij zijn studie af aan het Sint Lucas College als grafisch ontwerper. Sindsdien ligt de focus volledig op de muziek. Op zijn veertiende begon Brian een beetje te experimenteren met het maken van composities. Het mag, terugkijkend geen naam hebben. “Een beetje wat klooien”, zo noemt hij het zelf. “Maar ik wist wel direct dat ik het leuk vond, én dat ik er verder mee wilde gaan. Vanaf mijn achttiende heb ik een belangrijke keuze gemaakt om vol voor de muziek te gaan, en te maken wat ik leuk vind.”

Spinnin’ Records

Een aantal platenlabels als ChillYourMind, Future House Music, en TGR Music Group (Sony Zweden) wisten het talent van Voost al te waarderen, en onlangs tekende de Waalrenaar een contract bij Spinnin’ Records. “Ja, de toekomst ziet er goed uit.” Voost werkt graag samen met andere muzikanten, singer songwriters, vocalisten. “Soms begint het met wat ideetjes, akkoorden en melodieën. Daaruit kan vaak iets moois ontstaan”, vertelt hij. “In mijn muziek kan ik mijn emoties kwijt, kan ik een verhaal vertellen, dat maakt het persoonlijk. Inspiratie haal ik overal vandaan.”

‘Soms begint het met wat ideetjes, akkoorden en melodieën’

Was hij vorig jaar helemaal klaar om in binnen- en buitenland furore te gaan maken op festivals, corona zette een streep door de rekening “Jammer, maar heeft ook zo zijn voordelen. In deze tijd van corona kan ik me helemaal focussen op het maken van muziek. Wil je relevant blijven, dan moet je regelmatig met iets nieuws komen, het lukt me vrij goed om de flow erin te blijven houden.” Wat heet: zo’n beetje om de veertig dagen verschijnt er een nieuw nummer of single van zijn hand.

Voost telt de dagen af dat hij weer op festivals zijn talent mag laten zien. Dat hij als gevolg van de pandemie nog in de wachtkamer zit, vindt hij geen probleem. “Hoe gek het ook klinkt, het afgelopen jaar heb ik me prima kunnen focussen. Kijken naar wat er nog wél kan, bijvoorbeeld. In ieder geval kan ik met het maken van muziek goed rondkomen.” En die wereldhit? “Die is dan mooi meegenomen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden