<p>De single van Lars Brans is in maart uitgekomen.</p>

De single van Lars Brans is in maart uitgekomen.

(Foto: Thomas Bakker)

‘Ik wil weer wat vrolijkheid brengen’

Waalre - Tijdens een optreden van Django Wagner in Waalre spoorden vrienden van Lars Brans hem aan de microfoon te pakken en samen met Django te zingen. Staand op het podium wist hij: ‘dit kan ik en dit wil ik’.

Door Wilma Stofmeel

Bevriende zangers namen daarop Lars op sleeptouw en hielpen hem verder te gaan in de muziek. Samen met zijn vrienden produceerde hij zijn debuutsingle ‘Wil je met me dansen’, die in maart is uitgekomen. Lars wil met zijn muziek het liefst samen dansen naar betere tijden.

Twee jaar werkte Lars aan zijn muzikale carrière, hij trad op tijdens braderieën, op feesten en partijen en op kermissen, ondersteund door vaste geluidsman Johan Habets . “Ik had geen manager, maar toch volop werk. Veel aanvragen kwamen binnen via internet, Instagram, Spotify en Facebook, of via mond-tot-mondreclame. Begin 2020 besloot ik professioneel aan de weg te gaan timmeren en startte ‘Lars Brans Entertainment’. En toen kwam corona en kwam alles stil te liggen. Om de mensen in verzorgingstehuizen en in de gehandicaptenzorg een hart onder de riem te steken, ging ik voor hen optreden.

Waalre zingt Hazes

In september werden de coronaregels een tijdje versoepeld. Toen had Lars een paar grote optredens zoals ‘Waalre zingt Hazes’ en in Veldhoven ‘Lounge at the park’. “Bij dat laatste optreden was er ruim duizend man publiek, dat was geweldig om mee te maken. Maar iedereen bleef wel aan tafel zitten of zat aan picknicksets, helemaal volgens de coronaregels. Op zaterdag 14 februari van dit jaar was ik even te zien op tv 040 en via de website van AWC de Keien. Mijn broertje Miko is dit jaar jeugdprins bij de Keien en mocht op carnavalszaterdag van burgemeester Boelhouwer de sleutel van Waalre in ontvangst nemen waarmee de carnaval traditioneel wordt geopend. Hij had mij gevraagd daarbij op te treden.”

Single

Lars mist zijn optredens en wil met zijn single weer wat vrolijkheid brengen. “Ik ben met die hele corona helemaal klaar. Omdat ik graag creatief bezig ben besloot ik een single op te nemen. Het nummer is geschreven met onder andere Arjon Oostrom, Randy Watzeels, Schorre Chef en Bram Koopmans. Daarnaast heb ik er ook mijn eigen invulling aan gegeven. Mickim Music produceerde het en brengt het nummer uit. Het is een fijn up tempo nummer waar je lekker op kan dansen. De videoclip hebben we in café Daan opgenomen, daar dans ik met mijn vriendin.”

Omdat er toch brood op de plank moet komen werkt Lars als lunchkoerier in Veldhoven. “Ik kan niet wachten totdat ik weer kan optreden, maar ook dan zal ik daarnaast dit koerierswerk voorlopig blijven doen. In juni/juli komt mijn tweede single uit, ik denk nog over de titel na.

De single ‘Wil je met mij dansen’ is te downloaden via Spotify en te bekijken op YouTube (Lars Brans).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden