<p>De basis van The Freedom Band bestaat onder meer uit Björn van der Doelen, Nona, Anneke van Giersbergen en leden van Orgel Vreten.</p>

De basis van The Freedom Band bestaat onder meer uit Björn van der Doelen, Nona, Anneke van Giersbergen en leden van Orgel Vreten.

(Foto:)

Bevrijdingsfestival zoekt thuisrockers

Brabant - Honderden muzikanten, één lied. Bevrijdingsfestival Brabant presenteert de grootste rockband van Nederland: The Freedom Band. Een megaband die deels digitaal en deels fysiek samenspeelt voor de vrijheid. Deze rockformatie speelt één lied voor de vrijheid: ‘Iedereen Is Van De Wereld’ van The Scene. Bevrijdingsfestival Brabant is op dit moment gestart met de zoektocht naar muzikanten.

Een leger aan versterkers, honderden mensen die zingen als één en ontelbare drumstokken die synchroon op en neer gaan. Op 5 mei presenteert Bevrijdingsfestival Brabant de grootste band van Nederland: The Freedom Band. De basis van de band, die onder artistieke begeleiding van Ivo Severijns en Wouter Hardy tot stand kwam, bestaat onder meer uit Björn van der Doelen, Nona, Anneke van Giersbergen en leden van Orgel Vreten, The Wild Romance en PYRO. De rest van de band wordt gevormd door thuisrockers die video’s insturen én muzikanten die meespelen tijdens het livemoment op De Pettelaarse Schans in Den Bosch. Samen spelen zij op 5 mei ‘Iedereen Is Van De Wereld’, een verbindend lijflied van Nederlandse rockband The Scene. Toepasselijk voor het thema vrijheid, maar zeker ook voor het project zelf vertelt Ivo Cooymans, programmeur bij Bevrijdingsfestival Brabant: “Met The Freedom Band willen we een gezelschap bij elkaar brengen dat landsgrenzen, generaties en kleur overstijgt.”

In eerste instantie was dan ook het idee om honderden mensen samen te brengen op de Pettelaarse Schans om live op te treden. Door de geldende maatregelen bleek dit niet mogelijk en is dit plan omgevormd naar een deels fysieke en deels digitale uitvoering. Ivo: “We hadden hoop dat we met zo’n 500 muzikanten samen konden komen, maar uiteindelijk leek ons dat onverantwoord. Dat aantal hebben we nu teruggeschroefd naar maximaal 60 livemuzikanten. De rest van de band wordt gevormd door thuisrockers die met videoinzendingen deel kunnen nemen. Het mooie van deze opzet is dat je zelfs kunt deelnemen als je aan de andere kant van de wereld woont.”

Aanmelden voor 1 mei

Bevrijdingsfestival Brabant is op dit moment gestart met de zoektocht naar muzikanten. Dus ben jij een drummer, zanger, gitarist, bassist, toetsenist, headbanger of triangelspeler? Meld je dan nú aan via www.bevrijdingsfestivalbrabant.nl. Muzikanten die zich aansluiten sturen allemaal een video in waarin zij meespelen met dit lied. Daarnaast is er op 2 of 3 mei een livemoment met videoregistratie. Bevrijdingsfestival Brabant werkt samen met Smart Media Productions om van dit alles een gepolijst geheel te maken.

www.bevrijdingsfestivalbrabant.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden