<p>Via de website kunnen hulpvragen of hulpaanbod ingediend worden.&nbsp;</p>

Via de website kunnen hulpvragen of hulpaanbod ingediend worden. 

(Foto:)

TipTop Tuinen Weekend 1 en 2 mei

Waalre - Op zaterdag 1 en zondag 2 mei 2021 mobiliseert Goed voor Mekaar Waalre zoveel mogelijk vrijwilligers om tuinen op te knappen van mensen die dit zelf niet zo makkelijk kunnen.

Ouderen, mensen met een beperking, (chronische) ziekte of andere hindernis om hun tuin zelf aan te pakken worden uitgenodigd om hun hulpvraag op het online platform te plaatsen. Vrijwilligers kunnen via de website reageren en zelf een afspraak plannen om op 1 of 2 mei te helpen in de tuin.

Favorieten

Goed voor Mekaar Waalre is een platform dat vrijwilligers koppelt aan mensen en organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Elk jaar worden in de lente veel vragen over het opknappen van tuinen geplaatst. Vooral heggen snoeien, grasmaaien en het lenteklaar maken van de tuin zijn favoriet. Daarom is er dit jaar voor gekozen om extra aandacht aan deze hulpvragen te besteden en zoveel mogelijk mensen op te roepen om te helpen.

Coronaproof

Het TipTop Tuinen Weekend zorgt voor coronaproof vrijwilligerswerk, aangezien het in de buitenlucht plaatsvindt en gemakkelijk op 1,5 meter gedaan kan worden. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via de website: www.goedvoormekaarwaalre.nl.

Hier zien zij meteen alle hulpvragen die met tuinen te maken hebben. Nadat er contact is gelegd, spreken beide partijen af hoe zij het TipTop Tuinen Weekend invullen. Van één uurtje grasmaaien tot twee dagen een tuin onder handen nemen: alle inzet wordt enorm gewaardeerd.

Deelnemers wordt gevraagd om een vóór en na foto van de tuin op Facebook te plaatsen en zo het gevoel om samen iets bereikt te hebben toch nog met elkaar te delen.

Wil jij helpen om een tuin op te knappen of heeft jouw tuin wel een opknapbeurt verdiend? Aanmelden kan via:

www.goedvoormekaarwaalre.nl/ik-wil-vrijwilligerswerk-doen/tiptoptuinenweekend

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden