<p>Tandarts Henny van de Loo stopt op 1 mei aanstaande.</p>

Tandarts Henny van de Loo stopt op 1 mei aanstaande.

(Foto:)

Tandarts Henny van de Loo stopt na 40 jaar

Waalre - Tandarts Henny van de Loo stopt per 1 mei met haar tandartspraktijk. Nadat ze in juli 1980 is afgestudeerd heeft zij zich op 1 januari 1981 als tandarts gevestigd in de Voldijn in Aalst.

Het was een tijd waarin er een groot overschot aan tandartsen was. Met medewerking van de ziekenfondsen kon zij zich nog vrij gaan vestigen. Zo maar een vestigingsbord op de gevel was toen evenwel een grote uitdaging. Bovendien als eerste vrouwelijke tandarts in de tandartsenkring Dommelstreek had ze destijds ook nog een barrière te nemen.

De eerste 2 jaar combineerde ze de net opgestarte praktijk met schooltandverzorging en enkele waarnemingen. In 1987 is de praktijk verhuisd naar Waalre. Afwachten was het toen of de patiënten uit Aalst de gang naar Waalre wilden maken maar het was snel duidelijk dat dat het geval was. Meerdere generaties uit Aalst-Waalre heeft Henny van de Loo tandheelkundig opgevoed en verzorgd. Zij vond het erg belangrijk haar patiënten bewust te maken van een goede mondhygiëne en een oplossing van tandproblemen samen met de patiënt te bespreken. Dat de oplossing van tandproblemen ook in alle opzichten moest passen bij de patiënt heeft ze altijd hoog in het vaandel gehad. Na 31 jaar solopraktijk in Waalre is ze met haar praktijk op 1 januari 2012 verhuisd naar een grotere praktijksamenwerking in de Kliniek voor Mondzorg in Eindhoven. Daar heeft ze met dezelfde gedrevenheid haar praktijk voortgezet.

Veel Waalrese patiënten, families en gezinnen hebben bij haar in de stoel gezeten. Henny is blij en dankbaar dat zo velen haar de tandheelkundige zorg hebben toevertrouwd.

Pensioen

Nu, ruim 40 jaar later, gaat ze stoppen en genieten van haar pensioen. Sommigen noemen dit rustiger aan doen maar stil zitten niet in haar aard. Vanwege de corona pandemie zal een groots afscheid er niet inzitten maar ze blijft in het dorp en zal dan ook nog vaak oud patiënten terugzien maar dus niet meer in ‘de stoel’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden