<p>Speltherapeut Eveline Ruitenberg.</p>

Speltherapeut Eveline Ruitenberg.

(Foto: )

Kinderen beter begrijpen

Waalre - Niet ieder kind kan, mag, durft of wil vertellen wat er in hem omgaat. Tekeningen en spel zijn dan natuurlijke manieren van communiceren. Speltherapeut Eveline Ruitenberg geeft in samenwerking met de bibliotheek een reeks webinars over het beter begrijpen van kinderen door middel van kindertekeningen en spel. Het eerste webinar vindt plaats op woensdagavond 14 april.

Met de tools die je in deze webinars aangereikt krijgt, heb je snel in de gaten hoe het met een kind gaat en kun je hem of haar bieden wat hij/zij nodig heeft. Verbinden met kinderen is makkelijker wanneer je begrijpt wat hun tekeningen en spel vertellen. De webinars zijn prima los van elkaar te volgen, maar vormen een waardevolle aanvulling op elkaar.

Tijdens het live webinar is er de mogelijkheid een kindertekening te bespreken. Mail deze voor 12 april naar: M.Lasance@bibliotheekeindhoven.nl

Praktische informatie

De webinarreeks ‘Kinderen beter begrijpen’ bestaat uit vier delen die telkens om 20.00 uur beginnen tot 21.30 uur.

Woensdag 14 april: Basis van beeldentaal; Woensdag 9 juni: Huistekeningen; Woensdag 6 oktober: Dit-ben-ik tekeningen; Woensdag 10 november: Spel beter begrijpen.

De entree is voor leden van de bibliotheek, 6 euro, en voor niet-leden is dit 7,50 euro. Tickets via:

www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden