<p>Annemarie van Berkel</p>

Annemarie van Berkel

(Foto: Karin Verhoog)

‘Wandel tijdens je werk’-dag met coaching

Waalre - De landelijke ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ is op donderdag 8 april. Doordat veel mensen al een jaar thuis werken ontstaan fysieke en emotionele problemen.

Op deze ‘wandel-tijdens-je-werk-dag’ gaat een landelijk collectief van ervaren wandelcoaches van start. Een van de 17 coaches is Annemarie van Berkel uit Waalre. Doel van het collectief is om zo veel mogelijk mensen die vastlopen op hun werk of thuis met een actieve vorm van coaching in de natuur te helpen.

Initiatiefnemer Frank Schalken: “Er zijn ontzettend veel coaches in Nederland en wandelcoaching bestaat al lang. Door corona heeft het buitencoachen afgelopen jaar een enorme vlucht genomen, omdat binnen coachen vaak niet gaat. Maar wandelcoaching is iets anders dan wandelend coaching. De wandelcoaches die zijn aangesloten bij het collectief van Wandelcoaches.nl zijn opgeleid in het inzetten van de natuur tijdens de coaching. De natuur zit vol symbolen en metaforen die ervoor zorgen dat klanten vaak sneller tot de kern komen en creatief worden in het bedenken van oplossingen en acties.

Annemarie van Berkel

Een van de mensen die is aangesloten bij het collectief is Annemarie van Berkel. Ze is al 20 jaar actief als coach en nog regelmatig verbaasd om te merken dat als mensen in beweging zijn ze ook in hun hoofd in beweging komen: “Zo was daar een klant van mij, die moeite met een collega had. We waren aan de wandel en ik vroeg haar een plek in de natuur aan te wijzen die symbool stond voor haar en haar collega. Ze wees direct naar twee bomen. De een recht op staand, de ander daarvan afwijkend. Dat zijn wij. En ik zie ook gelijk wat ik doe. We hebben het daar vervolgens over gehad. Door dit inzicht was mijn klant in staat haar eigen gedrag aan te passen. De keer daarna was het contact met haar collega, prima.”

Meer informatie over het collectief van wandelcoaches is te vinden op de website:

www.wandelcoaches.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden