<p>De schrijfworkshop 'Huisgeluiden' wordt online gegeven.</p>

De schrijfworkshop 'Huisgeluiden' wordt online gegeven.

(Foto:)

Online schrijfworkshop ‘Huisgeluiden’

Waalre - Schrijfdocent Lia Hesemans houdt zondag 28 maart een online schrijfworkshop met als thema: ‘Huisgeluiden’.

In deze tijden van lockdown staan huisgeluiden misschien wel meer dan ooit in the picture. Denk aan zoemgeluiden van koelkasten en vaatwassers, ratelende printers en koffiemachines, het repeterend tikken met de voet of keelschrapen van je partner, musicerende huisgenoten, bonkgeluiden in de nacht, föhngeluiden, burengeluid en rumoer van voorbijgangers op straat. Zelf heeft Lia Hesemans een bijzonder verhaal over huisgeluiden. Dat vertelt ze bij de introductie van de workshop.

Qua schrijftechniek is er speciale aandacht voor ‘geluidsomschrijving’ en ‘klanknabootsing’. De deelnemers gaan spelen met taal; twee uur lang krijgen ze toegankelijke opdrachten die ze ter plekke uitwerken en delen met de andere deelnemers. Door de manier waarop de opdrachten worden aangeboden (stapsgewijs) en door het samen schrijven, komen zij vanzelf in de schrijfflow. Ook online! Schrijfervaring is niet nodig.

Lia Hesemans: “Schrijven en lezen deed ik als kind al het allerliefst. Urenlang struinde ik door bibliotheken en boekhandels en las ik alles wat los en vast zat om mijn kennis van de wereld te vergroten. In 2007 startte ik met mijn eigen schrijf- en redactiebedrijf. Ik werk nu als eindredacteur voor (educatieve) uitgevers en begeleid mensen die in eigen beheer een boek uitgeven. Daarnaast geef ik workshops creatief–, zakelijk– en autobiografisch schrijven. De wisselwerking tussen lezen en schrijven boeit mij enorm. In het bijzonder de kunst van het ‘verwoorden’. Het is mijn missie om mensen te inspireren en hen te helpen met het verhelderen van hun ideeën. Niets is zo mooi als het omzetten van een idee naar concrete, begrijpelijke geschreven taal.”

Praktische informatie

‘Huisgeluiden’ is op zondag 28 maart van 10.00 - 12.00 uur. Deelname kost 12 euro voor bibliotheekleden en 15 euro voor niet-leden. Aanmelden:

 www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden