Bert Waterschoot (l) is blij met de mondkapjes voor klanten van de Voedselbank
Bert Waterschoot (l) is blij met de mondkapjes voor klanten van de Voedselbank (Foto: Connie Sinteur)

Mondkapjes voor cliënten Voedselbank

Waalre - Bij alle verdrietige verhalen over corona is het wel eens fijn om een positief bericht te lezen. Mensen die anderen helpen, gewoon met een klein gebaar. Zo wordt er op allerlei manieren voor de Voedselbank houdbare producten ingezameld en een keer per week, op de dinsdagmarkt op Den Hof, verse groenten en fruit. Sinds mondkapjes verplicht zijn is dat een heel belangrijk product voor iedereen, ook voor de klanten van de Voedselbank. Reden genoeg voor Tom van Santvoort van Zorg Discounter de Kempen om eens naar zijn voorraad mondkapjes te kijken en daarvan een donatie aan de Voedselbank te doen.

Door Wilma Stofmeel

Tom van Santvoort heeft altijd al affiniteit met zorg gehad. Zo werkte hij een tijdje als zorgverlener om mantelzorgers te ondersteunen, zodat senioren die zorg nodig hebben langer thuis kunnen blijven. Daar zag hij dat cliënten vaak te lang wachten met het kopen van dure hulpmiddelen die het leven kunnen vergemakkelijken. Daardoor hadden ze er soms ook maar kort plezier van. Dat bracht hem op het idee een zorgdiscounter te beginnen met in- en verkoop van tweedehands, betaalbare zorgmiddelen. Sinds 15 november 2019 is zijn winkel ‘Zorg Discounter de Kempen’ gevestigd aan de Eindhovenseweg. Van Santvoort heeft een uitgebreid assortiment zorgartikelen, van rollators tot scootmobielen en alles daar tussenin, nieuw en tweedehands en doet reparaties. Toen in maart vorig jaar het coronavirus een serieuze zaak werd was er al snel een te kort aan mondkapjes voor de zorg. Van Santvoort had er gelukkig veel op voorraad en deed prompt een schenking van 500 mondkapjes aan Medisch Centrum Aalst.

‘ik reserveer een winstmarge voor een goed doel’

De meeste winkels moesten vanwege corona sluiten. Omdat zijn winkel zorgartikelen levert en samenwerkt met MediPoint voor het uitlenen en inleveren van zorghulpmiddelen, mag de discounter open blijven. “Klanten van de Voedselbank hebben hebben niet veel geld te spenderen. Dan zijn de verplichte mondkapjes een extra uitgave. Dat is voor deze mensen soms een reden om de mondkapjes vaker te gebruiken. Zo lopen zij zelf, maar ook de mensen in hun omgeving eerder de kans om besmet te raken. Naast nieuwe producten koop ik tweedehands zorgproducten in die de familie aanbiedt wanneer er iemand is overleden. Die zien er vaak nog uit als nieuw omdat ze soms maar twee tot drie jaar werden gebruikt. De winstmarge daarover reserveer ik voor een goed doel. Zo kan ik bijvoorbeeld 30 pakken met mondkapjes cadeau doen. Nu het coronavirus nog steeds voortduurt wil ik deze keer een donatie in zorgartikelen aan de Voedselbank doen. In overleg met Bert Waterschoot, contactpersoon van de Voedselbank, krijgen klanten van de Voedselbank per huishouden twee pakken met 50 mondkapjes cadeau. Meer informatie: 040-3688275 of mail naar 

dekempen@zorgdiscounter.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden