<p>De minibieb aan de O.L. Vrouwedijk.</p>

De minibieb aan de O.L. Vrouwedijk.

(Foto: Hans van Vecghel)

Twee minibieb’s erbij

Waalre - De reacties op de oproep van de minibieb’s blijven binnenkomen. Er zijn er veel meer in Waalre dan de redactie aanvankelijk dacht.

Hans en Annemie van Vecghel hebben een  minibieb aan de O.L. Vrouwedijk: ‘Ons motto is: ‘Neem of breng gerust een boek’ maar de laatste tijd zijn ook andere kleine hebbedingetjes populair. We zetten er regelmatig wat anders in zoals kleine potjes met kralen, kleine beeldjes, cd’s of zelf koffiecup’s (een miskoop die we zelf te sterk vonden) hebben gretig aftrek. Fijn om wat voor anderen te kunnen betekenen. Er heeft zelfs iemand een flesje wijwater in gezet ook een klein Boeddhabeeldje was zo van eigenaar gewisseld, leuk toch. Kinderen vinden die verrassing in het kastje spannend en komen regelmatig terug, soms zitten ze terwijl opa nog zoekt, al een boekje te lezen op het muurtje’.

Kiani van Dijk heeft haar minibieb aan de Frank van Bijnenlaan: “Toen ik nog bij mijn ouders woonde riep ik al, ‘Als ik later een eigen huis heb wil ik ook een minibieb’. Inmiddels woon ik met mijn vriend Pieter alweer 2,5 jaar in Aalst en staat onze zelfgemaakte minibieb sinds april 2020 in de voortuin. Ik heb zowel kinderboeken, Young Adult, Nederlandse en Engelse boeken in de bieb staan. Het is heel leukom te zien hoe de inhoud van de bieb steeds wisselt, en de buurt reageert er enthousiast op.”

“Als ik zie dat er een tijdje dezelfde boeken in staan, ruil ik deze om met eigen boeken. Soms zit de bieb te vol, en haal ik er een paar boeken uit, om de bieb overzichtelijk te houden. Zoals je op de foto kunt zien vermaak ik me door de boeken op kleur te sorteren. Ik vind het erg leuk dat de bieb zo intensief gebruikt wordt door jong en oud.”

De redactie telt nu acht minibieb’s die zich hebben gemeld. Heeft u ook een minibieb? Laat het ons weten via:
redactie.deschakel@dpgmedia.nl

De redactie telt nu acht minibieb’s die zich hebben gemeld. Heeft u ook een minibieb? Laat het ons weten via:
redactie.deschakel@dpgmedia.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden