Waalrese roeiers op koers


<p>Sterk (li) en Luirink bij WK Indoorroeien, Parijs februari 2020, resp. brons en goud</p>

Sterk (li) en Luirink bij WK Indoorroeien, Parijs februari 2020, resp. brons en goud

(Foto: Marijke Dentz)

Waalrese roeiers op koers

WAALRE - Voor roeiers heeft deze coronatijd één groot voordeel: er worden steeds meer virtuele indoorwedstrijden georganiseerd. Vanuit de eigen carport, zolder of kelder kunnen ze op hun ergometer meedoen aan allerlei internationale toernooien.

Bij de Eindhovense Roeivereniging Beatrix wordt daarvan volop geprofiteerd door een duo fanatieke veteranen uit Aalst-Waalre. Waalrenaren Martin Luirink(61, anesthesist) en Robin Sterk (71, oud-teamleider European Studies) werden in december al Nederlands kampioen en bereiden zich nu voor op de WK-finales, die eind februari zullen worden gehouden.

Vorige week was het voor de bevriende Waalrenaren weer raak: bij de open Franse kampioenschappen scoorde Luirink niet alleen twee gouden medailles, maar vestigde hij bovendien in zijn categorie (Lichte mannen 60-64) een wereldrecord op de twee kilometer. Hij heeft zich dan ook al lang en breed gekwalificeerd voor de WK-finales. Robin Sterk, die in zijn klasse (Zware mannen 70-74) overtuigend afrekende met al zijn - Franse - tegenstanders, is nog niet zeker van WK-kwalificatie, maar lijkt goed op weg. Datzelfde geldt voor clubgenote Corien Prins (Lichte dames 30-39) uit Eindhoven. Ook zij won de laatste maanden menige medaille en zal naar verwachting niet ontbreken op het WK. De finales van het WK Indoor Roeien zijn op 27 en 28 februari. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden