Volop carnaval bij Omroep Brabant


<p>Veel, heel veel aandacht voor carnaval bij Omroep Brabant.</p>

Veel, heel veel aandacht voor carnaval bij Omroep Brabant.

(Foto: Omroep Brabant)

Volop carnaval bij Omroep Brabant

Niet in je mooiste pekske rondhossen in een bomvolle kroeg. En geen koude neusjes langs de kant bij de optocht. Carnaval wordt dit jaar anders dan anders. Toch gaat Omroep Brabant samen met de kijkers er hopelijk een mooie, troostrijke en gezellige editie van maken.

REGIO - Rondom het carnavalsweekend van 13 en 14 februari gaat de zender herinneringen ophalen aan de mooiste optochten, de beste muziek en de leukste tv-fragmenten. En er is meer. Uiteraard veel Christel de Laat en Jordy Graat. Ze gaan carnavalsherinneringen op halen. Maar bieden ook een luisterend oor en kijken hoopvol vooruit naar volgend jaar De klassieker Kiesjekraker33 ontbreekt evenmin.

Uit een door Omroep Brabant uitgevoerd onderzoek blijkt dat er dit jaar onder de Brabanders een enorme behoefte is om carnaval te volgen. De programmering met carnaval is dan ook meer dan ooit specifiek afgestemd op de wensen van het publiek. Daarbij wordt wel opgeroepen om de maatregelen goed na te leven; feest en geniet, maar doe dit vooral coronaproof. Ondanks alles is carnaval bij Omroep Brabant toch een feestje dit jaar.

Carnavalshart

Carnaval: Het volksfeest waar rangen en standen wegvallen en iedereen verbroedert. En ook als is het dit jaar anders, het carnavalshart blijft kloppen. Van Roermond tot Roosendaal, de serie Carnavalshart reist kriskras door de zuidelijke provincies om de ziel van carnaval te belichten. De serie is nog te zien tot en met vrijdag 12 februari, elke dag om 21:05 uur.

3 Uurkes Vurraf

Natuurlijk is de opening van carnaval met 3 Uurkes Vurraf. Helemaal coronaproof dit jaar. Het publiek host dit jaar niet door de tent van Hotel Pullman Eindhoven Cocagne maar door de eigen huiskamer. Een aantal van die huiskamers is te zien op de Vidiwall. Vrijdag 12 februari om 15.00 uur is de aftrap.

Fijnfisjenie Café live

Het Fijnfisjenie Café is dicht, zoals alle cafés in Brabant. Toch zijn bardame Christel en presentator Jordy er om met alle Brabantse carnavalsliefhebbers herinneringen op te halen en vooruit te kijken naar betere tijden. Het team van het Buske gaat voor het Fijnfisjenie Café op pad én de prijs voor de mooiste carnavalswagen van Brabant wordt uitgereikt. Dat zie je allemaal op zaterdag 13 en zondag 14 februari tussen 18.45 en 20.00 uur.

Carnavalsconcert

Dit jaar, op zondag 14 februari, slaan de Brabant en Limburg de handen ineen. Onder leiding van dirigent Enrico Delamboye geeft philharmonie zuidnederland een uniek concert waar bekend carnavalsrepertoire en gevarieerde klassieke muziek elkaar afwisselen.

Het verdriet van Oeteldonk

Op zondag zie je de documentaire Het verdriet van Oeteldonk. De makers gaan bij doorgewinterde Bossche carnavalsvierders op zoek naar de ziel van dit bijzondere volksfeest. En naar het verdriet, omdat het dit jaar niet doorgaat.

Graat & De Laat

Hét carnavalsduo van Omroep Brabant kruipt tijdens deze uitermate vreemde carnaval achter de microfoon en probeert er toch een feestje van te maken. Jordy en Christel draaien veel carnavalsmuziek, bellen met heel Brabant en zorgen er voor dat het tóch een beetje carnaval is. Op je radio, in de huiskamer of de auto. Ze nemen om 11 over 11 al de zender over en wanneer ze precies stoppen is nog maar de vraag. Als het gezellig is, blijven ze gewoon nog efkes plakken. Net als met carnaval... Op zaterdag vanaf 11.00 uur op radio en tv en vanaf zondag om 11.00 uur op radio.

I love carnaval

Altijd al benieuwd geweest naar de belevenissen van bekende Brabanders tijdens carnaval? In ‘I love carnaval’ vertellen onder anderen Frans Bauer, Frank Lammers, Kluun, Cornald Maas, Do en oud-voetballer Björn van der Doelen daar smakelijke verhalen over. Je ziet ‘I love carnaval’ op carnavalsdinsdag.

Je ziet het, ook dit jaar ben je voor alles carnaval bij Omroep Brabant aan het goede adres! Omroep Brabant is op tv te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN kanaal 507. Of ga naar:

www.omroepbrabant.nl/carnaval

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden