Minibieb in De Pracht viert 10-jarig bestaan


<p>De minibieb in De Pracht.&nbsp;</p>

De minibieb in De Pracht. 

(Foto: Trudy Dekker)

Minibieb in De Pracht viert 10-jarig bestaan

Trudy Dekker reageerde op de oproep voor minibieb’s die onlangs in De Schakel stond:

In De Pracht in Aalst-Waalre is al sinds begin 2011 een minibieb gevestigd, maar dan inpandig. Eind 2010 kreeg ik, Trudy Dekker, heel veel boeken in mijn bezit. Nadat familie, vrienden en kennissen hun keuze hadden gemaakt hield ik er nog veel over. Weggooien is heiligschennis en de kringloop was nog geen optie. Ik besloot ze mee te nemen naar De Pracht, waar ik vrijwilliger ben. Op een tafel in de vernieuwde ontmoetingsruimte heb ik een soort luikje geplaatst met de tekst: Boekenluik om neer te leggen of mee te nemen.

De aanwas van boeken was al snel zo groot dat het voor één persoon niet meer te behappen was. Wil ter Mul bood aan een handje te helpen. Zij had een opleiding en werkervaring in het boekenvak. Al snel werd er door de voorzitter van De Pracht een boekenkast aangeschaft die mooi bij de leestafel aansloot. Een echte boekenkast met romans, thrillers, informatieve en buitenlandse boeken. Na enige tijd kwam er ook een kast met kinderboeken voor basisschoollezers.

Mensen kunnen boeken lenen en inleveren. Het moeten boeken van goede kwaliteit en niet ouder dan 10 jaar zijn. Voor grote partijen vragen wij contact op te nemen met de Pracht, T: 040-2217400. Wegens ruimtegebrek kunnen wij geen encyclopedieën, woordenboeken en puzzelwoordenboeken aannemen. Inmiddels is Wil ter Mul al een hele tijd de drijvende kracht achter onze minibieb’.

Trudy en Wil

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden