De beste muziekdocumentaires [aangeboden door Chordify]


Foto:
aangeboden door Chordify

De beste muziekdocumentaires

Heb je netflix uitgespeeld en ben je op zoek naar ander kijkvermaak? Gelukkig bieden verschillende streamingdiensten de beste muziekdocumentaires aan. Maar niet elke muziekdocumentaire is goed. Chordify zet drie documentaires op een rij met een muzikale twist. Als een groot online muziekplatform delen zij graag hun liefde voor muziek. Zo kom jij het weekend wel door.

  1. 1. Documentaire: 808 

Wie zegt dat technologie en muziek niet samengaan, krijgt zeker ongelijk in de documentaire 808. Technologie heeft zeker invloed op muziek, denk maar aan een elektrische gitaar of een versterker. Allemaal technologie die de wereld van muziek heeft veranderd. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het begin van de elektronische muziek. Tegenwoordig is dat ook een stroming op zich.

Een belangrijk factor voor de verandering in muziek en technologie was de fabrikant Roland. In de jaren 80 brachten zij de 808 drummachine uit en dit bracht zeker verandering in de wereld van muziek. De 808 drummachine had een specifieke sound, waarmee muzikanten zoals de Beastie Boys genoten van nieuwe mogelijkheden. In de documentaire 808 nemen muzikanten jou mee in een stukje nostalgie en geschiedenis en wat dit betekende voor hen. 

  1. 2. Documentaire: A band Called Death

Niet elke muzikant past in een standaard plaatje. De documentaire A Band Called Death laat het verhaal zien van een jonge groep Afro-Amerikaanse broers die hun leven wijden aan rock’n roll. Hoewel dit niet bijzonder klinkt, speelt dit verhaal zich in een tijd af dat het wel bijzonder is. Rock’n roll behoorde lange tijd tot de ‘witte jongens’ en was dus niet bedoeld voor Afro Amerikanen. De broers pasten dus zeker niet in het rock’n roll plaatje. 

De band krijgt jarenlang afwijzingen, maar na die jaren krijgt het met deze documentaire eindelijk een goed podium. Op zolder bewaarde de broers alle mastertapes en dankzij dit bijzondere verhaal en hun mastertapes krijgen ze toch nog een platform. 

  1. 3. Documentaire: Sound City 

In tijden van corona hebben we de thuisstudio’s leren kennen. Muzikanten kunnen tegenwoordig overal waar ze willen hun muziek opnemen. Maar dat was natuurlijk niet vanzelfsprekend in het verleden. Artiesten en muzikanten gingen naar een studio om hun muziek op te nemen. In de documentaire Sound City zie je het verhaal van een studio met een bijzonder verhaal. Platen zoals Nevermind van Nirvana en Unchained van Johnny Cash is opgenomen in de studio Sound City. Een speciale plek voor veel muzikanten vanwege de specifieke sound die de studio gaf. 

In deze documentaire geniet van Sound City en een echt show vol rock’n roll. Ontdek de magie van de studio door de ogen van muzikanten. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden