Fietsen in de omgeving: 3x leuke routes [aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl]


Foto:
aangeboden door slotenspeciaalzaak.nl

Fietsen in de omgeving: 3x leuke routes

Waalre heeft een fijne ligging: met dorpen en steden dicht bij en midden in de prachtige natuur. Kortom, een ideale omgeving voor prachtige fietstochten. Wij hebben vast drie mooie routes voor je uitgestippeld als inspiratie!

1. Watermolenroute

Deze route is zo’n 43 kilometer lang en brengt je langs een aantal watermolens die aan het Noord-Brabantse riviertje de Dommel staan. Vanuit Waalre fiets je via Heikant naar Valkenswaard. Daar zie je de eeuwenoude Venbergse Watermolen. Het huidige molenhuis is gebouwd in 1895 en is nu een café-restaurant. Van daar peddel je door naar Dommelen, waar je de Dommelsche Watermolen vindt. Ook deze molen is eeuwenoud en heeft gefunctioneerd als koren-, olie- en schorsmolen. De tocht gaat verder langs de Dommel, dwars door het natuurgebied, naar Borkel. Bij fietsknooppunt 27 ga je naar de andere kant van de N69 en buig je af in noordwestelijke richting. Via Bergeijk, Riethoven, Broekhoven en Heers peddel je terug naar Waalre om de Volmolen uit 1350 te bekijken. 

2. Rondje heidevelden

Ten zuiden van Eindhoven liggen prachtige natuurgebieden en een aantal heidevelden. Waalre is een prima uitvalsbasis om die met de fiets te verkennen. Fiets bijvoorbeeld naar het startpunt fietsknooppunt 42 op de kruising Oeienbosdijk/Knegselseweg. Fiets naar via Knegsel, Hoogeloon en Casteren naar Netersel, waar je afbuigt naar het noorden. Nu peddel je dwars door de natuur naar Westelbeers en vervolgt je tocht naar Middelbeers en Oostelbeers waar je afbuigt naar het oosten, door de Oirschotsche Heide. Fiets tot aan Airport Eindhoven en buig daar af in zuidelijke richting naar Wintelre. Via Oerle fiets je terug naar het startpunt.

3. Rondje Valkenhorst & Heezerheide - Eindhoven 

Een mooie, veelzijdige tocht! Fiets via de Willibrorduslaan Waalre uit. Het verlengde van deze weg, die verschillende namen van grootheden krijgt, volg je helemaal tot aan het bos. Daar neem je de Hutdijk en die peddel je af tot aan het einde. Daar ga je naar links, richting Eindhoven. In de stad heb je nog uitgebreid te tijd om te winkelen en rond te kijken. Vervolgens neem je de kortste route terug naar Waalre. 

Nog wat handige tips

Zorg dat je fiets in goede staat is.

Fietsen op een gebrekkige fiets is niet leuk en erg oncomfortabel. Kijk voor vertrek je tweewieler na op gebreken en geef wat onderhoud indien nodig. Mocht je fiets niet meer te redden zijn, schaf dan gewoon een nieuwe aan. Dat hoeft niet duur te zijn, want fietsmerken als Popal, Altec en Spirit hebben een uitmuntende reputatie op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. 

Goed slot

Natuurlijk moet je fiets ook goed beveiligd zijn tegen diefstal. Investeer in 2 kwalitatief hoogwaardige slotenspeciaalzaak fiets sloten met minstens ART-2 keurmerk, zoals van de merken Abus, AXA, SXP of Vinz. Het is ook een goed idee om twee sloten met elkaar te combineren, denk aan een beugelslot met een kettingslot.

Stippel zelf je favoriete route uit

Door gebruik te maken van het internet en van de handige fietsknooppunten, kun je zelf jouw perfecte route uitstippelen via Google Maps. Zo kun je die net zo lang of kort maken als je zelf wil en kom je op je favoriete plekken, zodat je optimaal van de omgeving kunt genieten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden