Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start


<p>Bij aankopen vanaf 10 euro, kunnen klanten van Intertoys, 50 cent doneren voor Jantje Beton.</p>

Bij aankopen vanaf 10 euro, kunnen klanten van Intertoys, 50 cent doneren voor Jantje Beton.

(Foto:)

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

Deze week is de tweede landelijke donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton, gestart. Tot en met 24 december kunnen klanten van de 200 Intertoys filialen bij de kassa €0,50 doneren aan Jantje Beton. Doneren kan in de winkel en online. De opbrengst gaat naar projecten van Jantje Beton. Met de opbrengst helpt Jantje Beton kinderen in kwetsbare speelposities.

REGIO “Buitenspelen is niet alleen gezond, maar ook leuk”, zegt Dave Ensberg, directeur van Jantje Beton. “Juist nu moeten kinderen ondanks alles kunnen genieten van een leuke vrije tijd. Samen met vriendjes en vriendinnetjes speelherinneringen maken waar ze later als volwassene met veel plezier op terug kunnen kijken.” Dat is volgens Ensberg helaas geen vanzelfsprekendheid. “Denk alleen al aan kinderen met een handicap of een chronische ziekte. Zij hebben minder vriendjes en spelen minder vaak buiten. Juist nu is de kans op een isolement en eenzaamheid voor hen groter dan ooit.” Intertoys en Jantje Beton werken met deze actie voor een tweede keer samen, nadat de eerste landelijke donatie-actie beide partijen goed was bevallen. “Door deze geweldige samenwerking met Intertoys kunnen we als Jantje Beton zorgen dat meer kinderen buiten én samen kunnen spelen.”

De donatie-actie

Klanten vanaf 18 jaar en ouder kunnen tijdens het afrekenen, zowel in de winkel als online, een minimaal bedrag van €0,50 of een veelvoud hiervan doneren. Dit kan bij een aankoopbedrag vanaf 10 euro. De opbrengst gaat naar projecten voor kinderen in kwetsbare speelposities, zoals kinderen die in armoede leven of kinderen met een verstandelijke beperking. Zodat ook zij gewoon buiten kunnen spelen. Drie op de tien kinderen spelen nooit of maar één keer per week buiten. Dat is alarmerend. Met dank aan Intertoys en haar klanten kan Jantje Beton meer kinderen, meer laten buiten spelen.

Over Jantje Beton 

Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Jantje Beton wil bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Meer informatie over de projecten van Jantje Beton, kijk op:

www.jantjebeton.nl/projecten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden