Central do Brasil te zien in de AD-kerk


Dora en de kleine jongen Josué
Dora en de kleine jongen Josué (Foto: )

Central do Brasil te zien in de AD-kerk

In de Agnus Dei-kerk is vrijdag 27 november de film ‘Central do Brasil’ te zien, een Braziliaanse dramafilm uit 1998.

WAALRE - De film is geregisseerd door Walter Salles met met Fernanda Montenegro, Marília Pêra en Vinícius de Oliveira in de hoofdrollen. De film (beste niet-engelsta;lge film) en Fernanda Montenegro )beste actrice) werden genomineerd voor een Oscar.

Het verhaal:

Naast het centraal station van Rio de Janeiro verdient Dora, een voormalige lerares van bijna zestig, haar dagelijks brood met het schrijven van brieven voor analfabete migranten. Tot haar klanten behoren Ana en haar jonge zoon Josué. De jongen heeft zijn vader nooit gezien en hoopt hem met geschreven brieven op het spoor te komen. Op een dag wordt Ana vlak voor het station aangereden door een bus en sterft onder de ogen van haar zoon. Aan zichzelf overgelaten en zonder bestaansmiddelen, zwerft Josué rond in het station. Daar kent hij alleen Dora. Eerst ongevoelig voor de verwarring van de kleine jongen, is zij uiteindelijk bereid het hele land met hem te doorkruisen om hem te helpen bij het vinden van zijn vader. In bus en truck, door onbekende streken, ondernemen zij een boeiende reis: een zoektocht op zoek naar het eigen hart. De trailer van de film is te bekijken in de agenda van de AD-kerk.

Aanmelden verplicht

In verband met de coronacrisis is aanmelden verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar: filmadkerk@gmail.com.. Graag aangeven met hoeveel personen u komt.

Na ontvangst van de aanmelding ontvangt u een reserveringsmail. Als er geen plaats meer is dan hoort u dat natuurlijk ook.

De starttijd is 19.30 uur en de film duurt bijna 2 uur. Iedereen, wel of geen kerklid, is welkom. Bij de ingang van de kerkzaal staat een ‘kassa’ waarin u een vrijwillige bijdrage kunt deponeren, het richtbedrag is 5 euro.

De Agnus Dei-kerk,ligt aan de Julianalaan 12, Waalre. Meer informatie:

www.adkerk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden