Green Friday bij Kringloop de Kempen


<p>In de actieperiode maakt iedereen die de kassabon inlevert, kans op een compleet zonnepanelenpakket.</p>

In de actieperiode maakt iedereen die de kassabon inlevert, kans op een compleet zonnepanelenpakket.

(Foto:)

Green Friday bij Kringloop de Kempen

Kringloop de Kempen grijpt met haar alternatieve Green Friday-actie, de gekte rond Black Friday aan. Ze vraagt zo aandacht voor de negatieve gevolgen voor het milieu van het veelvuldig kopen van alleen nieuwe spullen.

WAALRE - Met haar actie, die tot en met 28 november loopt, beoogt de stichting mensen uit te nodigen om vaker een tweedehands koop te overwegen bij bijvoorbeeld bij de kringloop. Dit draagt bij aan vermindering van de CO2-uitstoot.

De Green Friday-actie houdt in dat klanten die tussen 20 en 28 november aankopen hebben gedaan in de winkels van Kringloop de Kempen in Veldhoven, Bergeijk en Waalre, kans maken op een compleet zonnepanelenpakket. De prijs is uiteraard ook gekozen met het oog op een goede daad voor het milieu en is ter beschikking gesteld door Installatiebedrijf Verspeek uit Valkenswaard.

Ton Dietvorst, manager van Kringloop de Kempen, legt uit: “Met het oog op veiligheidsvoorschriften vanwege het coronavirus, duurt de actie een hele week in plaats van een enkele vrijdag. Tevens geeft het nog meer mensen een kans op de zonnepanelen. Ook gaat de actie heel bewust al vóór Black Friday van start. Zo kan het kopende publiek de overweging maken om éérst een kringloop te bezoeken op zoek naar spullen die op het verlanglijstje staan.”

De prijs

Martijn Verspeek, van het schenkende bedrijf, licht toe wat de prijs inhoudt: “Het pakket bestaat uit zes zonnepanelen van 365 Wp en een omvormer van SolarEdge. Het zijn kwalitatief hoogstaande materialen, waarmee wij altijd werken. Onze ‘goeiegasten’ komen de gehele installatie bij de winnaar thuis monteren. Dus echt alles zit erbij, behalve de koffie.” Mocht een winnaar niks kunnen aanvangen met de prijs, dan kan hij of zij het zonnepanelenpakket doorgeven aan iemand anders of aan een sympathieke stichting bijvoorbeeld. “Dat is aan de winnaar en wat ons betreft altijd goed, als het maar binnen een straal van 20 kilometer rond Valkenswaard is”, laat Verspeek weten.

Uit alle kassabonnen van de actieweek, trekt een notaris een winnaar, die op 4 december bekend wordt gemaakt.

Voor alle uitleg en actievoorwaarden zijn te vinden op:

www.kringloopdekempen.nl/nieuws

De Kringloopwinkel is gevestigd aan de Burgemeester Mollaan 50 in Waalre.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden