<p>Ali B. is de voorzitter van de vakjury&nbsp; van de BID Positivity Awards.</p>

Ali B. is de voorzitter van de vakjury  van de BID Positivity Awards.

(Foto: )

Wie wint de BID Positivity Award?

De horeca, musea en theaters zijn dicht, we blijven zoveel mogelijk thuis en houden afstand. Je zou er depressief van kunnen worden. ‘Let een beetje op elkaar’ was dan ook de oproep van Mark Rutte aan alle Nederlanders. Gelukkig staan er ook mensen en bedrijven op die met mooie initiatieven zorgen voor positiviteit. Om deze positieve mensen en bedrijven te belonen, kunnen zij nu genomineerd worden voor een prestigieuze BID Positivity Award.

REGIO - “Juist nu hebben we die positiviteit heel hard nodig in onze samenleving en daarom moeten we deze mensen en bedrijven de waardering geven die zij verdienen”, aldus Ali B, voorzitter van de vakjury. “De awards worden sinds 2018 jaarlijks uitgereikt. In eerdere jaren was er één landelijke winnaar maar omdat dit een wel heel bijzonder jaar is, met zoveel mooie lokale en regionale initiatieven, hebben besloten om per provincie een award uit te reiken.”

Publiek bepaalt

Wie er onderscheiden gaan worden met een mooie award, bepaalt vooral het publiek. Iedereen mag een persoon of bedrijf nomineren via www.bidawards.nl. Er zijn geen grootse prestaties vereist om iemand te nomineren. Ralph van Hessen, initiatiefnemer van de awards: “Het gaat echt om positiviteit dus het kan ook jouw eigen buurvrouw zijn die af en toe voor iemand kookt. Of de lokale supermarkt die een ouderenuurtje heeft ingesteld. Of iemand die in de zorg werkt die je gewoon heel erg waardeert.”

Hoe werkt het?

Alleen al door iemand te nomineren voor de titel ‘Meest Positieve Nederlander’ spreek je jouw waardering uit voor diegene. Op alle genomineerden kan van 18 december tot en met 5 januari 2021 gestemd worden. Op basis van het aantal stemmen worden de provinciewinnaars bepaald. Zij gaan door naar de finale. Uit de finalisten kiest de vakjury vervolgens de landelijke winnaar, die op 19 januari 2021 bekend wordt gemaakt tijdens de Big Improvement Day. Maar nu dus eerst nomineren via:

www.bidawards.nl

Over de BID Positivity Awards

De BID Positivity Awards maken onderdeel uit van de Big Improvement Day (BID). BID is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar. Met deze awards geven we aandacht aan de kracht van positiviteit en improvement.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden