<p>Chantal Willems met haar eenhoorn-steen. &nbsp;</p>

Chantal Willems met haar eenhoorn-steen.  

(Foto: Noortje De Vries)

Kei tof! Kleurrijke keien in het dorp

Een vuurtoren, sneeuwpop of schoen. Stenen in ons dorp zien er ineens super hip uit. Tijdens een wandeling door de straten of in het bos kan je zomaar tegen een leuke gekleurde steen aanlopen.

WAALRE - Een paar maanden geleden kwam Chantal Willems via Facebook op een pagina terecht genaamd ‘Kei Tof’. Op deze pagina delen mensen de mooiste creaties die ze op stenen schilderen. “Dit gaf mij inspiratie om het zelf ook te gaan doen”, vertelt Chantal, “ik houd ervan om creatief bezig te zijn. Met deze stenen kan ik gewoon even mijn verstand op nul zetten.” Chantal heeft al meerdere creaties gemaakt maar haar hoofdthema is op dit moment wel liefde: “Dat hebben we op dit moment wel even nodig. We worden allemaal een beetje afstandelijk in deze tijden. Ik kan mij zo goed voorstellen dat het een heel fijn gevoel moet zijn als je tijdens je wandeling ineens een steen vindt met een bemoedigende tekst erop. Dat kan mensen echt wel helpen.”

Iedereen kan meedoen

Volgens Chantal hoef je geen kei te zijn om je steentje bij te kunnen dragen. Via de Facebookpagina kan je heel veel inspiratie op doen en het is ook gewoon een leuke bezigheid voor jong en oud: “Op een regenachtige dag kan je samen met je kinderen stenen gaan beschilderen als activiteit. Een paar dagen later kan je tijdens een wandeling de stenen verstoppen zodat anderen ze kunnen vinden. Je kan er dan ook meteen een zoektocht van maken met de kinderen wanneer je door het bos loopt om te kijken of je de steen van iemand anders kan vinden.”

Verder hoef je ook zeker niet diep in je buidel te tasten. Met een pen, vernis en een steen kan je al beginnen. Wel zegt Chantal dat een gladde steen het beste werkt: “Je kan deze normaal kopen bij de tuincentra. Op dit moment misschien niet want er is een grote run op. Maar tijdens een wandeling door het bos kan je ook genoeg stenen tegenkomen. Verder kan je het zo bont maken als je wilt. Ik vind het leuk om met glitters, veren en kleuren te werken maar ik zie ook veel mensen die alleen zwart-wit werken.” Chantal benadrukt wel dat het belangrijk is om het eindproduct goed met vernis af te spuiten. “Het is zeker leuk om met glitter te werken, maar die moet wel op de steen blijven. Het bos moet er niet door worden aangetast.”

Wanneer je een steen vindt, mag je die ook zeker mee naar huis nemen. Dat doet Chantal zelf ook. Laatst had ze een steen met een vuurtoren gevonden. Deze ligt nu nog bij haar op de keukentafel maar gaat binnenkort wel weer naar buiten. “Het is en blijven zwerfstenen. Dat vind ik ook zo mooi aan dit project. Je kan met één steen zoveel mensen blij maken. Als je zo’n steen vindt brengt het een heel speciaal gevoel te weeg. Dat gevoel gun ik heel veel mensen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden