<p>Pubers en hun games, ze lijken wel met elkaar vergroeid.&nbsp;</p>

Pubers en hun games, ze lijken wel met elkaar vergroeid. 

(Foto:)

Livestream Aletta Smits over pubers en gamen

Pubers en hun games, soms lijken ze aan elkaar vergroeid. Aletta Smits, bekend van het Puberbrein, geeft zondag 15 november een lezing met livestream over dit fenomeen.

WAALRE - Waarom vinden ze het zo moeilijk om hun game neer te leggen? Wat is er slecht aan gamen? Wanneer moet je je zorgen gaan maken? En wat is er eigenlijk heel erg goed en gezond aan gamen? Aletta Smits houdt ouders en pubers een spiegel voor over games en gamen.

Deze lezing is onderdeel van ‘Waalre in gesprek’ - een samenwerking tussen Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) gemeente Waalre, de Bibliotheek Waalre en Sociaal Domein Waalre. De lezingen sluiten aan op actuele onderwerpen die in de gemeente Waalre spelen op sociaal-maatschappelijk vlak.

Aletta Smits

Dr. Aletta Smits is een goede bekende in de bibliotheek. Ze geeft sinds 2009 vele uitverkochte lezingen over het Puberbrein; hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij daarmee om kunnen gaan. In haar nieuwe lezing neemt ze opnieuw de puber onder de loep, ditmaal specifiek bekeken vanuit de populaire puberbezigheid: gamen. Smits studeerde onder andere psychologie en ICT. Haar motto is: nooit stoppen met leren. Daarom studeert ze nu Cultuurwetenschappen. Naast haar lezingen, werkt ze als onderzoeker en docent bij de Hogeschool Utrecht.

Livestream

Vanwege de coronamaatregelen kunnen maar een beperkt aantal bezoekers in de zaal in de Bibliotheek Waalre aanwezig zijn. Deze tickets zijn al uitverkocht. De lezing is ook te volgen via een livestream. Na het kopen van je ticket ontvang je uiterlijk de ochtend van de lezing een persoonlijke link. Je kunt de opname niet na afloop terugkijken. Inschrijving voor de livestream sluit de dag van de lezing om 12.00 uur.

De lezing Pubers en gamen is op zondag 15 november van 14.30-16.00 uur. Toegang tot de livestream kost 3 euro. Aanmelden via:

www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden