<p>Java is een lieve maar nog angstige hond die naar een thuis snakt.&nbsp;</p>

Java is een lieve maar nog angstige hond die naar een thuis snakt. 

(Foto: Dierenbescherming)

Java zoekt roedel om haar angst kwijt te raken

Java (2) kwam begin dit jaar als zwerver in het asiel; ontzettend bang voor alles en iedereen. Om haar de kans te geven zich te ontwikkelen is Java naar een gastgezin gegaan. Zij leeft daar in een grote roedel honden die daar alle ruimte hebben. Bij andere honden voelt Java zich prettig.

REGIO - Mensen zijn nog erg spannend. Bij haar ‘gastmoeder’ is ze wel vaak in de buurt, maar altijd op een afstandje. Echt contact maken durft ze nog niet. Het is nog moeilijk te zien, maar onder de angst lijkt een lieve, zachtaardige hond te zitten. Java gaat vooruit, maar met hele kleine stapjes.

Het asiel zoekt voor Java één of maximaal twee lieve baasjes die veel geduld en begrip hebben. Het is belangrijk dat Java de vrijheid en de tijd krijgt om zich in haar eigen tempo te ontwikkelen en dat er niets van haar wordt verwacht. Het asiel plaatst Java daarom graag in een roedel met meerdere honden, omdat ze zich daarbij veilig voelt. Ook is zij gewend om de ruimte te hebben, zowel in huis als buiten. Wie wil haar een kans geven? Kijk op de website voor meer informatie:

www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-de-doornakker/dierenopvang/asieldieren/honden/dier/156037

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden