<p>Jannetje Koelewijn.&nbsp;</p>

Jannetje Koelewijn. 

(Foto: Frank Ruiter)

Schrijfster Jannetje Koelewijn in AD-Café

In het AD-café van zondag 18 oktober is schrijfster Jannetje Koelewijn te gast en praat over haar nieuwste boek.

WAALRE - In het boek Fresia’s voor mevrouw Brak beschrijft Jannetje Koelewijn de laatste jaren van haar gescheiden ouders, die samen hun intrek nemen in het Bartholomeus Gasthuis bij haar thuis om de hoek in Utrecht. Omdat de zorg voor haar ouders steeds intensiever wordt, besluit de schrijfster op zoek te gaan naar antwoorden op de vele vragen die zij heeft. Haar ouders hebben beiden een protestantse achtergrond, die door haar vader zijn hele leven is gekoesterd maar door haar moeder al vroeg in haar bestaan aan de kant is gezet. Hoe kan het dat een zelfde traditie voor de één een houvast vormt en voor de ander niets anders is dan een benauwd huis?

De schrijfster gaat op zoek naar mensen die haar van antwoorden kunnen voorzien. Ze raakt bevriend met een predikant die op latere leeftijd priester is geworden, bezoekt met haar vader Parijs en neemt haar ouders mee naar plekken die voor hen dierbaar waren. Zo legt zij de levenslijnen bloot die haar ouders gemaakt hebben tot wie ze zijn geworden. Het zijn de levens van de mensen die na de oorlog het land hebben zien veranderen, deels met de tijd mee zijn gegaan maar ook veel achter zich hebben moeten laten. De schrijfster benadert deze levens, maar ontraadselt ze niet. Veel komt aan het licht, maar misschien blijft er nog wel meer verborgen.

In het AD-café gaat Ferdinand Borger met Jannetje Koelewijn over haar boek in gesprek. De muziek wordt verzorgd door André Postma, piano, en Steffie de Kort, zang. De columnist is Liesbeth Kies-van Stockum.

Door de coronamaatregelen is het aantal bezoekers helaas beperkt tot dertig. U wordt daarom verzocht zich op te geven via e-mail: adcafe@adkerk.nl. Dezelfde maatregelen hebben tot gevolg dat er na afloop geen drankje geserveerd wordt. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het AD-café begint om 16.00 uur tot 17.30 uur in de kerk aan de Koningin Julianalaan in Waalre.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden