<p>Schrijfster Rosita Steenbeek verzorgt zondag 18 oktober een webinar.</p>

Schrijfster Rosita Steenbeek verzorgt zondag 18 oktober een webinar.

(Foto: )

Webinar Rosita Steenbeek over wel of geen vrijheid

Vanuit haar woonplaats in Italië geeft schrijfster Rosita Steenbeek op zondag 18 oktober een webinar over vrijheid, of het gebrek daaraan. Dit doet ze in het kader van ‘Nederland 75 jaar bevrijd’. Ook gaat ze in op de actuele wereldwijde coronacrisis en natuurlijk haar aangrijpende boeken ‘Rose’ en ‘Wie is mijn naaste’.

- Rosita Steenbeek woont al lange tijd in Rome. In 1994 debuteerde ze met , Een boek dat Rome en Sicilië als decor heeft en in verschillende talen werd vertaald. dat in meerdere talen werd vertaald. Vele romans volgden, vaak met een Italiaans decor.

Een uitzondering daarop is . In dit boek vertelt Steenbeek over het bewogen leven van haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oorlog is een thema dat in meerdere van haar boeken een belangrijke rol speelt.

In haar laatste boek (2018) schrijft Steenbeek over vrijheid, of het gebrek eraan. Op Lampedusa, Sicilië en in Libanon hoort zij de intense verhalen van de vluchtelingen én de hulpverleners.

Ze deelt hun leven op de meest schrijnende maar ook mooie momenten: in een opvanghuis op Sicilië voor alleenreizende minderjarige asielzoekers. Met vrouwen uit Aleppo in een tent in een vluchtelingenkamp op een paar kilometer van de Syrische grens. Met hulpverleners in Libanon die de onmenselijke keuze moeten maken wie wel en wie niet mee mogen met een humanitaire corridor naar Italië.

Praktische informatie

Het webinar van Rosita Steenbeek is op zondag 18 oktober van 20.00 – 21.30  uur. Een ticket kost 5 euro. Na het kopen van je ticket ontvang je uiterlijk een dag van tevoren je persoonlijke webinarlink. Kun je niet live aanwezig zijn? Je krijgt de opname een dag later toegestuurd. De opname blijft twee weken beschikbaar.

www.bibliotheekeindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden