Ike Bomer neemt afscheid RvT bibliotheek

Ike Bomer neemt afscheid RvT bibliotheek

Na vier jaar de functie van voorzitter te hebben vervuld, neemt Ike Bomer op donderdag 8 oktober afscheid van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Eindhoven. Bart Brouwer neemt zijn rol als voorzitter over. In totaal was Bomer 8 jaar actief in de Raad van Toezicht.

REGIO - Ike Bomer maakte sinds 2012 deel uit van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Eindhoven en bekleedde sinds 1 januari 2017 de functie van voorzitter. Bomer vervulde een belangrijke rol in de verkoop van De Witte Dame, de verwerking van de forse en meerjarige subsidiekortingen en het realiseren van de nieuwe toekomstvisie voor de bibliotheek van de toekomst. Zijn ervaring en rustige en nuchtere kijk zijn de afgelopen jaren essentieel geweest voor de bibliotheek.

Bart Brouwers neemt het voorzitterschap over van Bomer. Brouwers, sinds 2016 lid van de Raad van Toezicht, is hoogleraar journalistiek aan de universiteit Groningen en eigenaar/oprichter van het Eindhovense mediaplatform Innovation Origins. "Als bron van kennis voor iedereen is de Bibliotheek Eindhoven belangrijker dan ooit. Waar de maatschappij - online en offline - steeds meer kenmerken van verdeeldheid vertoont, zorgt de bibliotheek voor verbinding. Dat doet ze in boeken, in lezingen, in gesprekken en in alle andere denkbare vormen die bijdragen aan kennisoverdracht. De bieb maakt Eindhoven goed geïnformeerd."

Judith Lammers nieuw lid

Judith Lammers is per 5 maart toegetreden als nieuwste lid van de Raad van Toezicht van De Bibliotheek Eindhoven. Lammers is zelfstandig adviseur en interim-manager. Van origine is zij econometrist en gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg. Vanwege haar expertise op het gebied van bedrijfsvoering neemt zij deel aan de auditcommissie financiën. “De bibliotheek verbindt en biedt een plek om samen te komen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er voor jong en oud een veilige plek is om te leren en zich te ontwikkelen, maar ook om heerlijk te kunnen verdwalen in prachtige verhalen.”

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden