<p>Advies over zonnepanelen is mogelijk via een maatwerkadviseur aan huis.&nbsp;</p>

Advies over zonnepanelen is mogelijk via een maatwerkadviseur aan huis. 

(Foto: )

Geld terug bij energie besparen

De gemeente Waalre organiseert voor huiseigenaren de ‘Actie Energie besparen’. Hiermee wil de gemeente huiseigenaren helpen met het verduurzamen van de woning, het comfort van de woning te verhogen én de energierekening te verlagen. Huiseigenaren kiezen voor deelname via een geld-terug-actie op energiebesparende materialen of het aanvragen van een maatwerkadvies aan huis over energiebesparing.

WAALRE - Alle huiseigenaren in de gemeente Waalre ontvangen een brief over de ‘Actie Energie besparen’. De brief bevat een voucher in de vorm van een persoonlijke code die een maximale waarde van 50 euro vertegenwoordigd. Huiseigenaren kunnen de voucher inzetten voor het aankopen van energiebesparende materialen óf een maatwerkadvies aan huis. De ‘Actie Energie besparen’ loopt van 28 september tot en met 22 november.

De voucher kan ingezet worden voor de aankoop van energiebesparende materialen. Denk hierbij aan tochtstrips, radiatorfolie of LED-lampen. Deze materialen dragen bij aan energiebesparing en dus een lagere energierekening. Het aankoopbedrag van energiebesparende materialen kan tot een bedrag van maximaal 50 euro met het aankoopbewijs worden teruggevraagd via een geld-terug-actie. Huiseigenaren kunnen zelf kiezen waar ze de producten kopen.

Maatwerkadvies aan huis
Een andere optie is maatwerkadvies aan huis over grote energiebesparende maatregelen in een woning. Denk hierbij aan isolatiemaatregelen, zonnepanelen of een warmtepomp. Een deskundig adviseur maakt op basis van een woningbezoek een rapportage waarin een energieadvies met een woningverbeterplan wordt vastgesteld. Uiteraard zullen alle contactmomenten, waaronder de woningbezoeken, voldoen aan de RIVM-richtlijnen met betrekking tot COVID-19.

RRE

De ‘Actie Energie besparen’ is mogelijk gemaakt door de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Dit is een subsidie die aan gemeenten beschikbaar is gesteld door het Rijk. Het doel van de regeling is het verminderen van CO2-uitstoot door het nemen van energiebesparende maatregelen door particuliere huiseigenaren.

Wethouder duurzaamheid Arno Uijlenhoet: ‘Energie besparen is goed voor de portemonnee én het milieu! Daarom ben ik verheugd dat we als gemeente Waalre gebruik kunnen maken van de RRE-regeling om zo ook de inwoners van onze gemeente te stimuleren concreet met energiebesparing aan de slag te gaan. Ik hoop dat zoveel mogelijk huiseigenaren meedoen! Niet alleen zijn we dan samen concreet aan de slag, maar zo vergroten we hopelijk ook het bewustzijn om verdergaande maatregelen te treffen.”

Meer informatie over de actie is te vinden op:

www.waalre.nl/energiebesparen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden