<p>Boris Konrad</p>

Boris Konrad

(

Foto:

)

Lezing Boris Konrad 'Blijven we slimmer dan robots'?

Welke rol speelt kunstmatige intelligentie in het dagelijks leven? Waar staat de mens? Hoe zit het met onze eigen intelligentie? Hoe functioneren de hersenen? En hoe beïnvloedt technologie het denken?

REGIO - Informaticus en hersenonderzoeker dr. Boris Konrad geeft antwoorden in zijn lezing op donderdagavond 1 oktober. Live in de bibliotheek of via de livestream.

In sciencefictionfilms zijn ze al decennia lang aanwezig: robots. Of het nu gaat om trouwe metgezellen op avontuurlijke reizen zoals R2D2 of om schurken die de wereldheerschappij willen grijpen. Maar hoe zit het met de realiteit? Dr. Boris Konrad weet hoe ver kunstmatige intelligentie tot nu toe is ontwikkeld en onderzocht. En hij stelt de vraag: zijn we slimmer dan de robots die voortdurend leren? Dr. Konrad zal in zijn lezing laten zien hoe we AI gebruiken om ervan te profiteren en tegelijkertijd hoe de mens centraal blijft staan.

Praktische informatie
De lezing is donderdag 1 oktober van 19.30-21.00 uur in de Bibliotheek Eindhoven, Emmasingel 22, Eindhoven. Entree voor bibliotheekleden is 7,50 euro, niet-leden betalen 9,50 euro.

Toegang tot de livestream kost 5 euro. Na inschrijving ontvang je een persoonlijke link naar de livestream. De lezing wordt niet opgenomen.

Aanmelden via:

www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden