<p>De nieuwe spoedtandartsenpost is voor iedereen.&nbsp;</p>

De nieuwe spoedtandartsenpost is voor iedereen. 

(Foto: Pixabay)

Nieuwe spoedtandartsenpost voor Eindhoven en omgeving

Tandartsenpost Eindhoven heeft vrijdag 4 september de deuren geopend.Deze spoedtandartsenpost aan de Aalsterweg 108 in Eindhoven biedt alle inwoners in Eindhoven en omliggende gemeenten een 24/7 service voor spoedeisende tandheelkundige zorg aan.

REGIO - Daarnaast verzorgt Tandartsenpost Eindhoven de avond- en weekenddiensten voor reguliere tandartspraktijken in de regio. Iedereen met tandpijn of andere tandheelkundige ongemakken is welkom bij deze centraal gelegen tandartsenpost.

Noëlle van der Veen, tandarts en een van de initiatiefnemers: “Als tandartsen uit de regio Eindhoven hebben we het initiatief genomen om de Tandartsenpost Eindhoven op te richten, een centrale spoedgevallenpost, vergelijkbaar met de huisartsenpost. Een tandarts is namelijk wettelijk verplicht om 24/7 bereikbaar te zijn, maar dat is praktisch onmogelijk. Veel tandartspraktijken zijn daarom aangesloten bij een tandartsenkring en rouleren onderling de avond- en weekenddiensten. Tandartsenpost Eindhoven neemt voor ruim 80 tandartsen in de regio Eindhoven deze spoeddiensten over. De halfjaarlijkse controles worden nog steeds door de eigen tandarts uitgevoerd.”

De centrale locatie van Tandartsenpost Eindhoven maakt de spoedpost voor alle patiënten eenvoudig en snel bereikbaar. Op deze manier wordt kostbare tijd bespaard die anders verloren gaat aan het achterhalen en bereiken van de dienstdoende tandartspraktijk. “Iedereen met spoedklachten en dringende ongemakken is welkom, ook mensen die geen eigen tandarts hebben. Stel, iemand heeft vandaag hevige tandpijn terwijl hij morgen gaat trouwen en de eigen tandarts heeft geen dienst, dan kan zo iemand onmiddellijk bij ons op de Aalsterweg terecht. Daarnaast gaat 21% van de Nederlandse bevolking niet jaarlijks naar de tandarts. Deze groep, die weinig aan preventieve mondzorg doet en eerder kampt met tandpijnklachten, is ook in Eindhoven sterk vertegenwoordigd. Zij zijn, net als de vele expats, toeristen en forenzen die in Eindhoven geen vaste tandarts hebben, owelkom bij Tandartsenpost Eindhoven.”

Meer informatie
De Tandartsenpost Eindhoven is gevestigd aan de Aalsterweg 108 in Eindhoven en is zeven dagen per week geopend. Bel altijd eerst om een afspraak in te plannen: 040-3111915.

Mailen kan ook:
info@tandartsenposteindhoven.nl of kijk op:

www.tandartsenposteindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden