<p>Deelnemers worden &nbsp;welkom geheten door de werkgroep van het Brabants Vennenpad met koffie of thee. Voor de kinderen die meekomen is er een glaasje ranja.</p>

Deelnemers worden  welkom geheten door de werkgroep van het Brabants Vennenpad met koffie of thee. Voor de kinderen die meekomen is er een glaasje ranja.

(

Foto: 

)

Dag van het Brabants Vennenpad

REGIO - Het Brabants Vennenpad is een streekpad van 285 kilometer en loopt vrijwel geheel over onverharde paden door de natuurgebieden. 

Het start- en eindpunt is Oisterwijk. De route loopt vanaf Oisterwijk door de Oisterwijkse Bossen en Vennen, door de Kampina, de Geelders, langs de Dommelbeemden, door het land van Gogh, de Strabrechtse Heide, het Leenderbos, de Groote Heide, de Malpie, de Plateaux, de Postelse Heide, Grenspark de Kempen, Landgoed de Utrecht, Gorp en Roovert en langs Tilburg terug naar Oisterwijk.

De dag van het Brabants Vennenpad is op zaterdag 12 september vanaf 10.00 uur en wordt gehouden in het Leenderbos bij het kantoor van Staatsbosbeheer op het Strijperpad 5 in Leende. Dit is de weg van Leende naar Valkenswaard, afslag Leenderbos. Erik Schram, boswachter bij Staatsbosbeheer, organiseert voor deze dag, twee mooie wandeltochten om 10.30 en 12.30 uur.

De toegang en de wandelingen zijn gratis. Wel vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor het realiseren van een vogelkijkhut die Staatsbosbeheer gaat bouwen op de Strabrechtse Heide.

Uiteraard kunt u op deze unieke dag alle informatie krijgen over het pad en de accommodaties langs het pad. Het boekje van het pad zal op deze dag ook te koop zijn.

Uiteraard houdt iedereen die deze dag bezoekt zich aan de coronaregels!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden