<p>Barbara hoopt u te ontmoeten op de open dag.&nbsp;</p>

Barbara hoopt u te ontmoeten op de open dag. 

(Foto: Theo van Sambeek)

Open Dag bij chiropractor Barbara

Chiropractor Barbara van de Sande houdt zaterdag 29 augustus open dag in Medisch Centrum Aalst. Iedereen is welkom om in haar splinternieuwe praktijk een kijkje te nemen, maar moet zich daarvoor van te voren aanmelden. Van de Sande werkt met een tijdslot in groepjes van zes personen. Alles wordt volgens de aangescherpte RIVM-regels uitgevoerd.

Waalre - De chiropractor praktijk ligt aan de parkeerplaats, aan de achterkant van het medisch centrum. Binnen, meteen rechts om de hoek vind je de praktijk. In de wachtkamer staan de enige vier gemakkelijke stoelen, verder zul je er geen vinden. In de hoek staat een kinderfornuis dat niet alleen bedoeld is om de wachtende kinderen bezig te houden. Barbara: “Ik leg er ook allerlei groenten neer zodat de kinderen er zogenaamd mee koken. Spelenderwijs leren de kinderen zo dat groentes erbij horen. Goede voeding is net zo belangrijk als lichaamsbeweging.”

In de behandelkamer staan geen stoelen, maar een soort krukken met een zadel als zitting. Daar zit ook een filosofie achter, zegt Barbara: “Dit zijn sta-hulpen; je staat, maar hebt toch steun. De zitting beweegt zodat je telkens van houding verandert en is, net als het bureau, in hoogte verstelbaar. Ik vind het zelf veel fijner om staande te werken. Je kunt afwisselend zittend en staand werken.”

Het belangrijkste instrument, de behandeltafel, is nog onderweg en komt uit Amerika. Barbara hoopt die eind deze maand in huis te hebben. “Het is een hele speciale behandeltafel, ik kan er verschillende manipulaties mee uitvoeren. Met iemand van negentig jaar ga ik omzichtiger om dan met een jongere. Deze geef ik een gematigde behandeling. De tafel kan in verschillende standen en is ook speciaal voor behandeling bij een hernia. Door een andere stand komt er meer ruimte in de ruggenwervels.”

Goede voeding en veel beweging is belangrijk, maar wat vindt Barbara een geschikte sport? “Vooral in deze coronatijd wordt er veel gesport. Dat is goed, maar doe het niet te intensief want dan wordt je lichaam te zwaar belast en krijg je blessures. Ik vind Pilates en Yoga een goede sport. Vaak wordt gezegd dat het geen sport is, dat het ‘zweverig’ is en bedoelt voor vrouwen, maar sinds het mobiliteit en stabiliteit training wordt genoemd groeit de belangstelling hiervoor ook bij mannen.”

Aanmelden
Aanmelden voor de open dag kan tot vrijdag 28 augustus 18:00 uur voor: tijdslot A 10:00-11:00 uur; tijdslot B: 11:00-12:00 uur; tijdslot C 12:00-13:00 uur en tijdslot D 13:00-14:00 uur. Bij goed weer wordt verzocht achter op de parkeerplaats te wachten, bij regen kan dat in de grote hal. In verband met de opening, kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor een gratis screening van een lichamelijk onderzoek of als u een probleem heeft.

Het aanmelden kan telefonisch via: 040 -2095080 of via de website:

www.choripractieaalstwaalre.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden