• Alles

Open Glaskunst Atelier Kunst in Uw Kleur

zaterdag 16 november 11:00 t/m 17:00 uur

Jessica Lenderink

Open atelier bij Glaskunstenaar Edwin Lenderink in Aalst/Waalre

Glaskunstenaar Edwin Lenderink heeft zich aangesloten bij het Landelijk Atelierweekend op 16 en 17 november. In dat weekend openen honderden beeldend kunstenaars in heel Nederland hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een uniek kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van kunstwerken. Ook worden overal extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. In het glas atelier Kunst in Uw Kleur aan de Pastoor van der Heijdenstraat 8 kunt u in de galerie kijken naar de meest recente geblazen glaskunstwerken van Edwin Lenderink, daarnaast kunt u in het atelier ook deelnemen aan een mini-workshop glasfusen, waarbij u meewerkt aan een gezamenlijk glasfuse kunstwerk wat onder de bezoekers verloot zal worden.

Omdat Edwin voor zijn glasblazen gebruik maakt van het warmglas atelier van Het Glazen Huis in Lommel (België), is alleen zijn koudglas (glasfusing) atelier toegankelijk. In dat atelier kunt u de eerste stappen van het leren glasfusen onder de knie krijgen. De eerste en belangrijkste stap bij glasfusen is namelijk het snijden en gecontroleerd breken van het glas. U kunt oefenen met blank glas, totdat u het snijden en breken een beetje in de vingers hebt. Daarna mag u bedenken op welke plek in het gezamenlijke kunstwerk u welke kleur en vorm zou willen toevoegen. Die kleur snijdt en breekt u vervolgens en lijmt die met glaslijm op het kunstwerk. Aan het einde van het weekend wordt het dan in de glasoven gefused en verloot onder de deelnemers. Naast al die koudglas werk zijn er ook de gereedschappen en glassoorten te zien die Edwin gebruikt bij zijn glasblazen. Ook is er een leuke video te zien waarin u het proces in een paar minuten kunt zien met uitleg erbij.

Naast het glas atelier Kunst in Uw Kleur in Aalst doen er in heel Nederland, dus ook in deze regio, nog veel meer kunstenaars mee. Bijna alle disciplines zijn vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, glasblazers, installatie bouwers, fotografen, textiel kunstenaars en nog veel meer.

Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.

Dit evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland.


deel deze activiteit

Locatie

Glasatelier Kunst in Uw Kleur
Waalre
Pastoor van der Heijdenstraat 8
5583tl


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden