• Alles
  • (42)
    Tentoonstelling

Allerzielenconcert 2019 Amadeus

zondag 10 november 15:00 t/m 16:30 uur

Tom Suters

In 1984 veroverde de film Amadeus over het leven van Mozart de harten van miljoenen mensen in de hele wereld. Deze ontroerende film over een van de grootste componisten uit onze geschiedenis werd bekroond met maar liefst 8 Oscars, reden genoeg om de minstens zo indrukwekkende muziek uit deze film op het programma te zetten van het Allerzielenconcert 2019 ter nagedachtenis van de overledenen.

De concerten vinden plaats op zaterdag 9 november in de H. Clemenskerk aan het Park in Nuenen, aanvang 20.00, en op zondag 10 november in de Nicolaaskerk aan de Markt in Valkenswaard, aanvang 15.00.

Kaarten in de voorverkoop a €15 zijn on-line te bestellen via www.tomsuters.nl of te verkrijgen bij de Jumbo filialen in Nuenen (centrum en Kernkwartier) en Valkenswaard (centrum). Kaarten aan de kassa zijn te koop vanaf een uur voor aanvang van de concerten en kosten €16.

PROGRAMMA & UITVOERENDEN

Het programma volgt globaal de verhaallijn van de film met gedeelten uit de ouvertures van ‘die Entfühung aus dem Serail’ en ‘Don Giovanni’ en de pianoconcerten nr. 20 en 22.

Centraal in het programma staat een integrale uitvoering van Mozarts onvoltooid gebleven Requiem in een bijzondere combinatie van de bekende Sußmayr versie uit 1792 en de door Richard Maunder herziene versie uit 1987.

Aan het eind van het concert volgt nog een ‘Eine kleine Verrassing’!

Projectkoor Lux Aeterna samen met vocale solisten en pianist Mark van Nispen worden begeleid door het Valkenswaards Kamerorkest. Het geheel staat onder leiding van dirigent Tom Suters.

FILM & CONCERT COMBINATIE

Wilt u alvast in de stemming komen voor het concert? Met uw toegangsbewijzen voor Nuenen of Valkenswaard kunt u ook GRATIS (entree anders €2,50) naar de originele film ‘Amadeus’ uit 1984 op zaterdagmiddag 9 november in de Regenboogkerk, Sportlaan 5 in Nuenen. De film begint om 14.00 en duurt tot ca. 17.00 met een korte pauze voor een consumptie. U kunt plaatsen reserveren voor de film via de website www.tomsuters.nl.

Na de film kunt u op eigen gelegenheid een hapje eten in een van de restaurants in Nuenen en vervolgens aansluitend naar het concert in de H. Clemenskerk aan het Park.


deel deze activiteit

Locatie

Nicolaaskerk
Valkenswaard
MarktHet lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden