• Alles

expositie "Ontmoetingen en Emoties"

zaterdag 17 augustus 13:30 - 0:00 uur

Kees Habraken

“Wie verre reizen maakt kan veel verhalen”. Dat gaat zeker op voor Kees Habraken uit Breda.

Maar hij gebruikt liever beelden om zijn ontmoetingen met mensen in verre landen weer te geven. Habraken reist al jarenlang de wereld over. De ontmoetingen tijdens deze reizen inspireren hem tot het maken van realistische figuratieve olieverfschilderijen. Het resultaat is een serie fraaie, krachtige en kleurrijke portretten met kenmerkende gezichtsexpressie.

Ontmoetingen en Emoties is de naam van zijn werk. Daarin komen zijn drie passies bijeen: zijn voormalige werk als psychotherapeut, het reizen en het schilderen. Ontmoetingen met mensen spelen een essentiële rol in zijn werk. De emoties tijdens deze ontmoetingen vormen de rode draad in zijn olieverfschilderijen. Hij vertaalt de ontmoetingen naar een schilderij en laat de emoties van dat moment als het ware stollen op het doek.

“Het zijn als het ware parallelle processen die plaatsvinden in het ontstaan van mijn schilderijen en mijn psychotherapeutische behandelingen in het verleden. Bij beide is sprake van een creatief proces een creatief denken. Je ontmoet mensen, komt met hen in contact en creëert van daaruit iets nieuws.” aldus Habraken.

De expositie “Ontmoetingen en Emoties” is te zien van 6 juli tot 8 september 2019 in

Het Waalres Museum

Willibrorduslaan 4

5581GE Waalre

040 – 221 69 85

Wo Za Zo: 13:30 – 17:00

www.hetwaalresmuseum.nl

toegangsprijs €4,00


deel deze activiteit

Locatie

Het Waalres Museum
Waalre
Willibrorduslaan 4 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden