Villa ExpertCare aan de Markt in Waalre, zet zaterdag 16 maart de deuren open voor belangstellenden.
Villa ExpertCare aan de Markt in Waalre, zet zaterdag 16 maart de deuren open voor belangstellenden. Nick Luypen

Open Dag bij Villa ExpertCare

Algemeen 424 keer gelezen

WAALRE - Kinderen die chronisch of ernstig ziek zijn, hebben vaak 24 uur per dag zorg nodig. Villa ExpertCare kan ouders op verschillende manieren zorg uit handen nemen. Kinderen kunnen logeren, tijdelijk wonen in de Villa of naar het medisch kinderdagverblijf komen. Een bijzondere zorgomgeving en voor veel zieke kinderen vaak een tweede thuis. Op zaterdag 16 maart opent Villa ExpertCare aan Markt 6-7 in Waalre haar deuren voor een open dag. 

Wanneer de kinderen in de Villa verblijven, draaien ze zo veel mogelijk mee in het huisritme. Samen lunchen, fruitmoment, theedrinken, soms helpen met koken, aan tafel avondeten en een vast ritme voor het slapen gaan. Alles om het verblijf zo veel mogelijk te laten voelen als thuis. Vrijwilligers zijn hierin onmisbaar en spelen een belangrijke rol om voor de kinderen een fijn thuisgevoel te creëren.

Focus op ontwikkeling

Er is 24 uur per dag verpleegkundige zorg aanwezig om intensieve kinderverpleging aan ernstig zieke kinderen van 0-18 jaar te bieden. Maar ook een ziek kind wil zich ontwikkelen en uitgedaagd worden. Daarom is er, naast de verpleegkundigen, iedere dag een pedagoog aanwezig. Zij zorgt ervoor dat, ondanks de beperkingen die de kinderen hebben, ze zichzelf blijven ontwikkelen.

Kijkje in de Villa

Villa ExpertCare is een bijzondere omgeving voor de kinderen om te verblijven en voor de medewerkers om te werken. Graag laten ze deze mooie plek zien aan omwonenden, familie en geïnteresseerden. Natuurlijk zijn er ook leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. Villa ExperCare Waalre is gevestigd aan Markt 6-7. Tussen 10.00 en 15.00 uur bent u welkom om een kijkje te nemen in deze bijzondere vorm van kinderzorg bij Villa ExpertCare. De kinderverpleegkundigen geven uitleg over de verschillende verpleegtechnische handelingen en er is een demonstratie van de tovertafel waarmee de ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd wordt. Met een hapje en drankje kunt u een kijkje nemen in de Villa en in ons kind/ouder verblijf. 

ExpertCare biedt ook in andere plaatsen in Nederland opvang aan chronisch zieke kinderen. Meer informatie: 
www.expertcare.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant